Udskift batteri og elektroder trin for trin guide

Udskift batteri og elektroder? Det lyder som udgangspunkt i noget, som du ikke selv skal røre ved, men der tager du fejl. At eje en hjertestarter kræver også, at man vedligeholder den efter fabrikantens anvisninger. Hvis du møder en hjertestarter, hvor der er et rødt kryds, prik eller mærkelig lyd, så er det, fordi den trænger til et serviceeftersyn. En Zoll AED+ ‐hjertestarter skal serviceres hvert 5 år, og ved brug af denne. Det er ikke, fordi det er voldsomt svært at servicere sin hjertestarter, men for den utrænede, eller nyansatte er det noget, man gerne vil have styr på, før man begiver sig ud i det. Læs vores guide Tips til dig som ejer af en hjertestarter

Følg guiden trin for trin

  1. Pil låget af fronten på hjertestarteren
  2. Tag ledningen ud til elektroderne, og isæt de nye elektroder
  3. Når nye elektroder er på plads, skal den gule strimmel tages ud gennem låget på hjertestarteren. Dette gøres for at plombere hjertestarteren. Du vil hurtigt kunne se, hvis plomberingen er brudt samt dato for næste serviceeftersyn. Den gule snip skal klistres fast på håndtaget til hjertestarteren
  4. På bagsiden af hjertestarteren er den nederste del der, hvor batterierne sidder. For at kunne komme ind til batterierne skal du kigge på hjertestarteren fra bunden af. Der er 2 “paler”, som skal trykkes ind for at løsne låget. Brug eventuelt en skruetrækker eller anden genstand for at trykke dem ind. (SE BILLEDE)
  5. Tag alle 10 batterier ud af hjertestarteren og isæt de nye, isæt i den midterste sektion til sidst.
    Når hjertestarteren siger, hvis nye batterier, tryk på knappen, så menes der knappen som sidder mellem række 1 og 2 fra venstre af. Knappen er en gennemsigtig knap med blå plast omkring. (SE BILLEDE)
  6. Sæt beskyttelsen til batterierne på igen. Vær forpasselig med bagstykket, da det nemt kan knække for dig.
  7. Sidste punkt, du skal gøre, er at køre en selvtest på enheden. Hold tænd/sluk knappen inde i ca 10 sekunder. Du vil høre, at der sker noget inde i hjertestarteren, når dette udføres. Efter nogle sekunder vil hjertestarteren melde “Apparat OK”. Hvis ikke batterierne er isat korrekt, vil den blive ved med med at melde “Udskift batteri(SE BILLEDE)

Mangler du at købe dine batteri og elektroder så kan du finde dem til Zoll AED+ lige her

 

Zoll AED+ Tænd/sluk knap

Tænd sluk knap på Zoll AED+

Zoll AED+ Beskyttelse til batteri

2 “paler” som skal trykkes ind for at åbne til batteri

Zoll AED+ Batteri

Blå knap der skal trykkes på når alle batterier er på plads

 

 

 

 

 

 

 

 

Ring til os