Kurset i psykisk førstehjælp har til formål at klæde dig på til at håndtere akutte situationer i din hverdag, og give dig de nødvendige værktøjer til at reagere hensigtsmæssigt, hvis du oplever, at dine kollegaer eller andre, rammes af psykisk sygdom eller en alvorlig krise.

Få den nødvendige viden og modet til at handle rigtigt og rettidigt. Alle mennesker har godt af at lære, hvordan de skal handle, hvis de møder en person, som viser tegn på psykisk mistrivsel. Det kunne f.eks. komme til udtryk ved at give den rette støtte til en kollega, hvis liv har taget en alvorlig drejning som konsekvens af enten stress, eller en personlig tragedie. 

Indhold og formål

Under kurset får du de nødvendige kompetencer til at handle hensigtsmæssigt i akutte situationer og du får en forståelse for, hvorfor folk udviser unormale adfærdsmønstre i pressede situationer. Du lærer blandt andet at genkende forskellige signaler på stress, angst og depressioner samtidig med, at du lærer, hvordan du bedst møder folk, som er plaget af disse udfordringer. Du får desuden gode fif og råd til generel kollegastøtte med henblik på at forebygge mistrivsel på arbejdspladsen.

Hvem henvender kurset sig til?

Vores kursus er i høj grad målrettet mennesker, som dagligt er i kontakt med mange mennesker, og i den forbindelse godt kunne bruge en større viden om, hvordan de bedst skal håndtere folk med psykiske sygdomme eller psykiske kriser. Dette kunne blandt andet være relevant for fagpersoner såsom socialrådgivere, sagsbehandlere eller andre fagmænd, som dagligt arbejder med mennesker med psykiske eller sociale udfordringer.

Vi har god erfaring med at skræddersy vores kurser i førstehjælp efter den enkelte kunde og hvis I ønsker det, udarbejder vi meget gerne særlige caseforløb med udgangspunkt i de udfordringer, som I møder i jeres hverdag på arbejdspladsen. Derved kan vi i højere grad klæde jer på at til håndtere de udfordringer, I møder i jeres dagligdag hensigtsmæssigt og give jer den sparring, I har brug for.

Kontakt os

Er du interesseret i at høre mere om vores kursus i psykisk førstehjælp, så kontakt os på rudi@genstarthjertet.dk, mobil 5381 5151 eller via vores kontaktformular.

u

Vidste du?

Cases og materialet til kurset er udviklet i samarbejde med psykologer.

Ring til os