Hvad gør, at du tænker over sikkerheden?
Hvad betyder sikkerheden for dig? Jeg har gået og tænkt over noget tid, hvad der egentlig gør folk, ”vælger” kurser omhandlende sikkerheden fra? Man møder dagligt folk, som anerkender arbejdet, og syntes det, er godt, der er nogle, som interesserer sig for sikkerhed f.eks. Førstehjælp, brand eller kurser vedrørende børn. Uanset hvem man spørger om, hvad deres største frygt ville være, kunne svarene være noget lignende, at nogle af ens egne børn skal komme noget til, at folk cykler på vejen uden lys og man er skyld i et uheld eller at miste sine dyrebareste værdier eller brand i huset? Der er et hav af eksempler, som man kan nævne, og listen kunne være meget længere
Hvad gør, at netop du vælger det fra?
Undskyldningerne er der mange af, og det kan være svært at sætte sig ind i hovedet på folk, som siger disse ting. Som så mange andre er deres største frygt som beskrevet ovenover. Hvordan sikrer du dit hjem? det kunne være tyverialarmer, brandskab, eller en røgalarm. Hvorfor tager du selen på dit barn, når du kører bil? Fordi selen redder livet. Bruger man ikke en sele, hvis uheldet skulle være ude, så dør 8 ud af 10, som kastes ud af bilen. Hvorfor tager folk et førstehjælpskursus? Fordi det sætter dig i stand til at handle bare en smule bedre den dag, du får brug for den! Statistikkerne siger dog efter et år, er det indlærte glemt. Men det ændrer ikke på, at vi stadig gerne vil sikre os selv. Hvorfor gør vi, så ikke noget ved det? – Tid og penge.
Det er ikke dyrt – Det er ikke det værd?
JO! Det er nemlig det hele værd. Ofrer du ikke den halvtredser på sikkerheden i hjemmet med en røgalarm, så risikerer du at brænde inde. Ofrer du ikke de 330 kr. hvert andet år, så kan det være din kone, går bort, fordi du ikke vidste, hvordan du skulle agere! En hjertestarter skal gerne på indenfor de første 5 minutter, ellers falder overlevelseschancerne drastisk Hvad fortæller du dine børn, at de skal gøre, hvis det brænder i hjemmet, og i ikke kan komme ud? Alle disse ting er med til at forhøje chancerne for overlevelse. Hvis ikke du agerer, hvem skal så gøre det? Naboen – for det er altid ham eller hende, som det sker for. Stop med at kigge den anden vej og give andre skylden, for det rammer også tæt på dig en dag. Uanset om det er brand, tilskadekomst eller sygdom.
Om Rudi Jørgensen – Stifter og ejer af Genstarthjertet.dk
Virksomheden Genstarthjertet.dk blev stiftet i sommeren 2015 af Rudi Jørgensen. Rudi er uddannet nødbehandler, og Indsatsleder‐brand på Flyvestation Karup og kører dagligt til hændelser indenfor tilskadekomst, sygdomme eller brande i bygninger. Der er over 10 års erfaring i virksomheden og kender til de fleste faldgruber, samt væsentlige ting, som den generelle borger ikke kender meget til. Rudi gør et kæmpe stykke arbejde, for at Danskerne kan blive bedre til at redde liv i fremtiden, ved netop, prioriterer kun at vælge kvalitet. Læring på kurser skal være sjovt, underholdende eller gode instruktører? Jo bedre instruktør – jo bedre læring.