Hjertestarter fra Defibtech og Zoll - Højteknologisk og innovativ

Køb en hjertestarter og gør en forskel

En hjertestarter er ment som et supplement til førstehjælp, og den kan ikke erstatte hjertemassage eller hjerte-lunge redning – men den kan gøre en markant forskel og være med til at øge chancerne for at overleve et hjertestop.

Tiden er knap, når et hjertestop indtræffer. Om du har en hjertestarter eller ej, tæller hvert sekund. Chancerne for overlevelse reduceres kraftigt for hvert minut, der passerer uden behandling. Ved du, hvad du skal gøre? Ved du, hvordan du gør en forskel? Ved du, hvordan du kan være med til at redde et liv? 

At være vidne til et hjertestop kan være en voldsom oplevelse, og det bliver med ét meget synligt, at det kan ske for enhver – en god ven, et nært familiemedlem eller en god kollega. Er du vidne til et hjertestop, er det derfor vigtigt, at du ved, hvordan du skal reagere. Ved du det, kan du være med til at gøre en forskel. Du kan være med til at redde et liv.

De fleste af os har stiftet bekendtskab med førstehjælpskurser tidligere i livet, men mange af os har (heldigvis) ikke haft behov for at anvende vores kendskab til førstehjælp. Problemet er bare, at du ikke ved, hvornår behovet for at anvende førstehjælp kan opstå. Og hvis behovet opstår, skal det gå stærkt. I sådanne situationer er det førsteprioritet at ringe 1-1-2 og påbegynde hjerte-lunge redning – og det er her, hjertestarteren er god at have i nærheden.

Fakta omkring hjertestop

  • 74,3% opstår i eget hjem
  • Andelen af overlevende er steget fra 3,9% til 12.8% (2001-2016)
  • Andelen af overlevende i eget hjem er steget fra 3% til 7% (2001-2016)
  • Andelen af overlevende i offentlig rum er steget fra 7% til 22% (2001-2016)
  • Gives der hjerte lunge redning overlever 1 ud af 8
  • Gives der IKKE hjerte lunge redning overlever 1 ud af 30
  • Ud af de overlevende efter et hjertestop kommer 76% tilbage i arbejde

Køb af hjertestarter – hvorfor?

Hos Genstarthjertet ønsker vi at øge danskernes kendskab til førstehjælp og brugen af en hjertestarter. Vi ønsker, at vi alle sammen kan være med til at redde liv. Derfor mener vi også, at det er vigtigt, at udbrede kendskabet til hjertestarteren og dens anvendelse. Har du en i nærheden, når uheldet er ude, og ved du, hvordan du skal anvende den, kan du være med til at gøre en afgørende forskel for et andet menneske. Du kan være med til at redde en anden persons liv. Og chancerne for overlevelse kan øges med op til 72%, hvis du bruger en hjertestarter inden for de første fem minutter.

På arbejdspladsen, på skolen, i indkøbscentret eller ved idrætshallen. Det er umuligt at vide, hvornår et hjertestop kan risikere at indtræffe – og hvis først uheldet er ude, tæller hvert et øjeblik.

Du kan finde din nærmeste hjertestarter på Trygfondens hjemmeside

 

Se vores udvalg af godkendte hjertestartere

Udvalget er begrænset, men genstarthjertet anbefaler kun hjertestartere med høje kvalitetskrav. Vores udvalg er kun hjertestartere som er FDA-godkendte. Vi rådgiver i valget af den rigtige hjertestarter for dig.
Ring til os