Førstehjælpskursus Silkeborg

Det er en af de ting, du håber aldrig nogensinde vil ramme dig, din familie eller dine nærmeste. Når ulykken sker, og du pludselig befinder dig lige i epicentret i en kaotisk og farlig situation, kan det virke meget skræmmende og uoverskueligt at skulle håndtere den. De fleste er bange for at gøre noget i frygt for, at de gør noget forkert og derved forværrer situationen, og de bliver derfor handlingslamme i de afgørende sekunder, der kan redde et andet menneskes liv.

Du kan træffe et aktivt valg om at være forberedt på en situation som denne. Med et alment førstehjælpskursus vil du blive rustet til at kunne håndtere krisesituationer på den bedst mulige måde.

Førstehjælp bil


Ledige tider til førstehjælpskursus i Silkeborg

juli 2024
man
tirs
ons
tors
fre
lør
søn
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
1
2
3
4

 

Adresse: Nygade 37B, 8600 Silkeborg

Mund-til-mund
Førstehjælp til børn

Hvorfor bør du tage et førstehjælpskursus?

I Danmark dør 3500 mennesker årligt pga. et akut hjertestop. Det sker alle steder – i supermarkedet, i bussen eller derhjemme i stuen – det er benhårde fakta. Men fakta er også, at overlevelsesraten på et akut hjertestop vil stige, jo flere førstehjælpere der bliver uddannet. For det kan faktisk nytte en hel del, når der handles i de kritiske og mest afgørende minutter i et andet menneskes liv, inden den professionelle lægehjælp når frem.

Med vores førstehjælpskurser i Silkeborg får du den nødvendige information samt praktisk øvelse i at håndtere krisesituationer. Du gennemgår nogle af de mest essentielle punkter, der er afgørende for at redde et andet menneskes liv:

  • Du lærer at give hjertemassage, give kunstigt åndedræt og sikre frie luftveje.
  • Du lærer at tilkalde hjælp på en hensigtsmæssig måde.
  • Du lærer at give psykisk førstehjælp.
  • Du får værktøjer til at analysere krisesituationen, så du kan få et bedre overblik og handle på den mest hensigtsmæssige måde.
  • Du bliver undervist i at prioritere din tid rigtigt – hvad er allervigtigst at starte med? Hvem ringer efter hjælp, imens du giver hjertemassage? Skal der ringes efter hjælp som noget af det første, eller kommer det an på situationen?

Der kan være rigtig mange dilemmaer i en kritisk situation, hvor der er et liv på spil. Men heldigvis kan et førstehjælpskursus give dig den nødvendige viden, så du med ro i sindet kan være afklaret med, hvad du skal gøre, hvis uheldet er ude.

Selvom du naturligvis håber på, at du aldrig får brug for det, kan det være en god investering for dig at sætte en eftermiddag af til et formål som dette. I løbet af et par timer får du al den nødvendige viden, der skal til, for at du fremover kan tage ansvar og reagere hensigtsmæssigt under uheld.

Førstehjælpskursus kørekort – Silkeborg

Hvis du er i gang med at tage et kørekort eller måske har planer om at starte på køreskole inden for det næste stykke tid, gør du klogt i allerede at undersøge dine muligheder inden for førstehjælpskurser.

Når du tager kørekort, er det nemlig et lovkrav, at du skal igennem et førstehjælpskursus og have et bevis med på din vej, så du kan være en ansvarlig og god fremtidig bilist.

Et sådan kursus varer typisk 8 timer og er derfor noget længere end et almindeligt førstehjælpskursus. Dette skyldes først og fremmest, at der er flere ting end blot førstehjælp i det – du skal fx også lære at sikre din egen sikkerhed på ulykkesstedet og være klædt på til flere forskellige skader, der hyppigt forekommer under et trafikuheld. Øvelserne foregår på en måde, hvor bilen bliver inddraget i praksis for at virkeligheds gøre situationerne mest muligt. Det er dog på ingen måde ubehageligt og foregår hele tiden i trygge rammer, så du kan få grundig træning i det.

Det er vigtigt, at du er opmærksom på, at førstehjælpsbeviset ikke må være ældre end 1 år, når du erhverver dig et kørekort. På den måde er du sikret at have kurset i frisk erindring, når du selvstændigt begiver dig ud i trafikken.

Brug af hjertestarter

Indholdet i vores førstehjælpskursus til kørekort

Det kan være overvældende at skulle på førstehjælpskursus. Man ved ikke præcis hvad man skal, eller hvordan hele forløbet kommer til at foregå. Derfor vil vi nu fortælle dig lidt om hvad der kommer til at ske på dette kursus. Vi kommer til at have en lille introduktion, hvorefter vi vil komme ind på forskellige former for løsnings håndtering. Du vil prøve nogle forskellige scenarier i forsvarlige omgivelser, hvilket vil sige, at du blandt andet kommer til, at skulle udøve forskellige førstehjælpsøvelser på en dukke.

Der vil ikke være særlig meget teori indblandet i undervisningen, da vi har erfaret, at vores elever lærer mest når de selv udretter noget. Det giver dig også et godt indblik i en virkelig situation, hvor du bliver nødt til at holde hovedet koldt. Du vil også lærer hvordan du behandler de tilskadekomne, og hvordan der bliver holdt styr på situationen, så den ikke pludselig udvikler sig

Oversigt over det centrale indhold:

  • Gennemgang af materiale fra DFR & “Rådet for sikker trafik”.
  • Gennemgang af de 4 hovedpunkter, samt hvordan de kan anvendes.
  • Håndtering af ulykkesstedet, samt sikker nødflytning fra bil.
  • Gennemgang af de hyppigste skader, samt behandlingsmuligheder.

Hos os kommer du godt fra start med din førstehjælp

Uanset hvilket sted du er i dit liv og hvilken årsag, der ligger til grund for din beslutning om at starte på et førstehjælpskursus, er genstarthjertet.dk med sine mange forskellige kursustilbud det helt rigtige valg for dig.

Tag dit førstehjælpskursus hos os i det naturskønne Silkeborg, hvor du via en kompetent og veluddannet underviser får både teori og praksis på plads, så du kan få de helt rigtige værktøjer til at håndtere pludselige uheld.

Vi gør en dyd ud af at uddanne mennesker på den bedst mulige måde, så du kan blive knivskarp i at håndtere krisesituationer – og forhåbentligt redde liv i fremtiden. Et kort kursus kan være med til at gøre den store forskel.

Tilmeld dig allerede i dag og sov trygt om natten velvidende om, at du har gjort dit for at forberede dig, hvis uheldet sker.

Førstehjælp bil

Vores mest populære kurser i Silkeborg

Færdselsrelateret førstehjælp bil/MC/traktor
Førstehjælp og forebyggelse til børn
Førstehjælp ved hjertestop
Førstehjælp ved ulykker
Ring til os